Klíma tippek

Otthonfelújítási támogatás klímaszerelésre?

2020. november 26-án megjelentek az Otthonfelújítási támogatási program részletei.

Tovább olvasom

Klímatisztítás házilag

A klímaberendezés rendszeres karbantartása elengedhetetlen a megfelelő működéshez. A karbantartás során a szerelők kitisztítják a beltéri egységet, de vajon ezt a lépést elvégezhetjük biztonságosan mi magunk is?

Tovább olvasom

Okos klíma - intelligens klíma

Intelligens megoldások a klímákban, mit várhatunk a mobilalkalmazások túl?

Tovább olvasom

Split klíma vs. multi split klíma. Melyik kell nekem?

Háztartási, irodai célokra ma már szinte mindig split klímát használunk. Előfordul, hogy egy "multi split" rendszer a jó megoldás, de mit is jelent ez és mikor válasszuk?

Tovább olvasom

Mennyibe kerül évente egy klíma? Megválaszoljuk.

Vajon megéri a beruházás arra a néhány hétre, amikor igazán trópusi időjárás uralja otthonunkat?

Tovább olvasom

Egyszerűbb a klímavásárlás 2019. március 15-től

2019. március 15. napján hatályba lépett a végfelhasználói (telepíttetői) vásárlásokat is szabályzó 14/2015. (II. 10.) Kormányrendelet módosítása.

Tovább olvasom

Mi az SCOP érték?

Ha a klímát fűtésre használjuk, biztosan találkozunk a „SCOP” (Szezonális energiahatékonysági mutató) számmal.

Tovább olvasom

Kedvezményes áramtarifák hőszivattyús fűtésre

Ahogy másik bejegyzésünkben már kitértünk rá, a klímával és hőszivattyúval fűtés nagyon gazdaságos, az év bizonyos szakaszaiban a kondenzációs gázkazánnál gazdaságosabban működik.

Tovább olvasom

Egy jó légkondi az egészségedre is vigyáz

Manapság elterjedtebb a klíma megnevezés használata, talán azért is, mert sok készülék valóban csak a levegő hűtésére jó. Pedig a légkondicionálás fogalmába az is beletartozik, hogy a belélegzett levegő minősége rendben legyen.

Tovább olvasom

Választhatok mobil klímát?
5 hiba, amit kerüljön el!

Háztartási, kis irodai használatra alapvetően két típusú klímaberendezés közül választhat: beszerelt, ún. split (különálló kültéri és beltéri egységből álló) klímaberendezést vagy mobil használatra szánt, egy egységből álló mobil berendezést vásárolhat.

Tovább olvasom

Milyen szabályzásokra kell ügyelnem klímaszereltetés előtt?

Vásárláskor felmerül a kérdés, van-e konkrét szabályozás a háztartási split klímaberendezések beszerelésére? Olvassa át összefoglalónkat, melyben a legfontosabb szabályokat soroljuk fel.

Tovább olvasom

Klímaszerelés, kivitelezés

Nincs klímaszerelője? Segítünk!

Tovább olvasom

Mit kell tudnom klímavásárlás előtt?

Nem vásárolt még klímát, de szeretné tudni, mit érdemes tudni a választáshoz? Olvassa el hasznos tanácsainkat, melyek remek támpontot adnak majd!

Tovább olvasom

Mi történik a klíma beszerelése során?

Az úgynevezett "split" klímaberendezések kültéri és beltéri egységből állnak. A szerelés során ezt a két fő egységet helyezik el a szakképzett szerelők, valamint összekötik őket a hűtőközeget szállító csövekkel és elektromos kábelekkel, valamint kiépítik a csepegő víz elvezetését szolgáló csövet is. A kültéri egység tetőkre, oldalfalakra kerülhet, minden esetben odafigyelve az időjárás várható hatására (szél, hó stb).

Tovább olvasom

Fűtés klímával?

Minden fűtési megoldás kiépítése alapos előkészítést, tervezést, kalkulációt igényel. Nincs ez másképp akkor sem, ha klímaberendezéssel készülünk a fűtési szezonra. Legyen szó kiegészítő, vagy fő fűtési megoldásról, az inverteres hűtő-fűtő klímák alkalmasak télen a lakásunk melegen tartására is.

Tovább olvasom

Milyen adatokra figyeljek klímaberendezés vásárlása előtt?

Fontos szempont a beltéri egység megjelenése, hiszen nagy méretű és jól látható helyen helyezkedik el. A dizájn mellett oda kell figyelnünk néhány műszaki adatra is annak érdekében, hogy az elkövetkezendő években csak a szükséges minimális energiaköltségek terheljék a költségvetésünket.

Tovább olvasom

Honnan tudom, hogy jó klímaszerelőt hívtam-e?

Egy minőségi klímaberendezés hosszú ideig szolgál majd otthonunkban, így nem mindegy, hogy ki és hogyan szereli be. A jó szakember kiválasztása nem egyszerű.

Tovább olvasom

Milyen előnyei vannak a Wi-Fi csatlakozásnak?

A korszerű klímaberendezések csendes, energiahatékony működésük mellett kényelmi szolgáltatásokat is nyújtanak. A számos programozási és levegőtisztítási opción túl az egyik legnépszerűbb funkció a távoli vezérlés.

Tovább olvasom