Honnan tudom, hogy jó klímaszerelőt hívtam-e?

Egy minőségi klímaberendezés hosszú ideig szolgál majd otthonunkban, így nem mindegy, hogy ki és hogyan szereli be. A jó szakember kiválasztása nem egyszerű.

Pár lépésben ellenőrizhetjük, hogy profi szerelővel van-e dolgunk.

Legfontosabb kérdés, hogy jogosult-e ezt a tevékenységet végezni, rendelkezik-e érvényes ún. F-Gáz vizsgával, és ki tudja-e majd állítani a Nemzeti Klímavédelmi Hatóság által előírt Telepítési Nyilatkozatot. Erre mindenképpen kérdezzünk rá, ezzel már a vásárláskor rendelkeznünk kell.

A klímaszerelők egyedül vagy párban dolgoznak. Érdemes megkérdezni, hányan jönnek, és mire számítsunk a szerelés során. A klímabeszerelés időigényes, több lépésből áll, órákat (átlagos esetben egy fél napot) vesz igénybe. Ha a helyszínt nem ismerve 2-3 órás szerelési időről hallunk a telefonban, akkor érdemes erre ismét rákérdezni. Mondjuk el a telefonbeszélgetés során, hogy mire készüljön a szakember, milyen típusú és teljesítményű klímaberendezést kell beszerelnie. Kérdezzünk rá arra is, hogy ismeri-e az adott típust.

Egyeztessük a szerelés körülményeit is; milyen falakon képzelhető el a kültéri egység felszerelése, és az hogyan közelíthető meg. Ablakból, létráról kell-e szerelni, esetleg szükséges lehet alpintechnika is. Fontos tisztázni, hogy hogyan tudja majd a nagyméretű és nehéz kültéri egységet a végső helyére juttatni.

Adjunk információt, hogy hova képzeltük el a beltéri egységet, illetve az épület falazatainak anyagairól. Ezen a ponton rákérdezhetünk a szerelő által használt gépekre, berendezésekre. A profi szerszámok (pl. elszívós fúrógép, ipari porszívó) megléte profi szerelőre utal, egyben számunkra is információ, hogy mekkora koszra kell számítanunk, mit kell előre elpakolnunk, letakarnunk.

A szerelőnek illik olyan állapotban otthagyni a helyiségeket, ahogy oda megérkezett. A szerelésnek a takarítással van vége, és ezt a profik is tudják.

Ha van regisztrációhoz kötött kiegészítő garanciánk a vásárolt klímához, ez csak a telepítést igazoló munkalappal lesz érvényes. Kérdezzük meg előre, milyen dokumentációt kapunk a munkáról és ennek része-e a munkalap, illetve elvégzi-e a szerelő a szerelést követő hatósági bejelentést is.

Legjobb, ha olyan szerelőt választunk, akit elégedett ügyfelek ajánlottak.  Vegye igénybe szerelésszervezési szolgáltatásunkat, és ingyenesen összekötjük minősített, kipróbált szerelőpartnereinkkel!

Sürgős a munka?  

Gyorsított szerelésszervezés szolgáltatásunkkal térítés fejében olyan szerelőket is tudunk ajánlani, akik garantáltan 5 munkanapon belüli szerelési időpontot ajánlanak fel!

Kapcsolódó tartalmak