Klíma karbantartás
klímatisztítás

A klímaberendezésünk hosszú-hosszú évekig biztosít komfortos környezetet otthonunkban. Azonban a zavartalan működéshez és az egészséges levegőhőz elengedhetetlen a rendszeres és szakszerű ellenőrzés.

A karbantartásra gondolva először a klíma tisztításra gondolunk, azonban fontos kiemelni, hogy a karbantartás jóval több feladatot foglal magába, mint a beltéri egység(ek) tisztítása, fertőtlenítése. Ugyanakkor ez rendkívül fontos lépése a karbantartásnak.

A nyarak melegek, sokat használjuk a klímaberendezésünket. Hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, hogy működés közben a klíma számtalanszor átforgatja a lakás, helyiség levegőjét. Párás időben a beltéri egységben kialakuló nedves környezetben jól érzik magukat a baktériumok, gombák, egyéb kórokozók, de komoly por vagy akár zsírlerakódással is számolhatunk.

Nem is kérdés, hogy egészségünkre mindez nincs jó hatással, de a klímánk működési hatékonyságát, teljesítményét is jelentősen ronthatja a lerakódott szennyeződés.

Klíma karbantartás és tisztítás
– mikor, milyen gyakran?

A karbantartás minden „szezonkezdet” előtt időszerű, intenzíven használt, szennyezett környezetben működő berendezések esetében pedig akár évente többször is szükséges lehet.

A hűtésre és kiegészítő fűtésre használt lakossági, komfortcélra használt klímák karbantartását így minimum évente kétszer érdemes elvégezni (hűtési és fűtési szezon előtt).

Hibásan gondolkodunk, akkor, ha arra a következtetésre jutunk, hogy a keveset használt klímát nem szükséges tisztítani. Az egész évben álló klíma beltéri egységében is összegyűlik a por, de megjelenhetnek egyéb allergének és kórokozók is.

klíma tisztítása

Bízd szakembereinkre

klíma beltéri egység szűrő csere

Bár az alapvető tisztítási feladatokat, akár mi magunk is elvégezhetjük (olvasd el tisztításra vonatkozó blogbejegyzésünket), de a szakemberek által használt professzionális vegyszerek, tisztító-mosó eszközök hiányában teljeskörű fertőtlenítést otthoni eszközökkel nem tudunk elérni.

Arról nem is beszélve, hogy a rendszer egyéb komponenseit mi magunk biztosan nem tudjuk szakszerűen ellenőrizni, esetlegesen beállítani.

A karbantartások alkalmával a szerelők alaposan kitisztítják a beltéri egységet is, de számos egyéb hűtőköri és elektromos ellenőrzést is elvégeznek.

Minden esetben kérd szakember segítségét az időszakos karbantartásokhoz.

Ebben segítünk, keress minket még a szezon előtt az elérhetőségeinken.

És ne feledd: a szakszerű karbantartás a kiterjesztett garanciavállalás feltétele is.

Írj nekünk, és felvesszük
veled a kapcsolatot!

Még nem döntöttél?

Kérdésed van?

15987

Keress bennünket testreszabott, egyedi árajánlatért!

0