Klímaszerelő kiválasztása:
Honnan tudom, hogy jó szakembert hívtam?

Egy minőségi klímaberendezés hosszú ideig szolgál majd otthonunkban, így nem mindegy, hogy ki és hogyan szereli be. A jó klímaszerelő szakember kiválasztása nem egyszerű.

Pár lépésben ellenőrizhetjük, hogy profi klímaszerelővel van-e dolgunk.

Legfontosabb kérdés, hogy jogosult-e ezt a tevékenységet végezni, rendelkezik-e érvényes ún. F-Gáz vizsgával, és ki tudja-e majd állítani a Nemzeti Klímavédelmi Hatóság által előírt Telepítési Nyilatkozatot.

Erre mindenképpen kérdezzünk rá, ezzel már a vásárláskor rendelkeznünk kell.

klímaszerelő

A klímaszerelők egyedül vagy párban dolgoznak. Érdemes megkérdezni, hányan jönnek, és mire számítsunk a szerelés során.

A klímabeszerelés időigényes, több lépésből áll, órákat (átlagos esetben egy fél napot) vesz igénybe.

Ha a helyszínt nem ismerve 2-3 órás szerelési időről hallunk a telefonban, akkor érdemes erre ismét rákérdezni. Mondjuk el a telefonbeszélgetés során, hogy mire készüljön a szakember, milyen típusú és teljesítményű klímaberendezést kell beszerelnie. Kérdezzünk rá arra is, hogy ismeri-e az adott típust.

Egyeztessük a szerelés körülményeit is; milyen falakon képzelhető el a kültéri egység felszerelése, és az hogyan közelíthető meg. Ablakból, létráról kell-e szerelni, esetleg szükséges lehet alpintechnika is. 

Fontos tisztázni, hogy hogyan tudja majd a nagyméretű és nehéz kültéri egységet a végső helyére juttatni.

Adjunk információt, hogy hova képzeltük el a beltéri egységet, illetve az épület falazatainak anyagairól. Ezen a ponton rákérdezhetünk a klímaszerelő által használt gépekre, berendezésekre.

A profi szerszámok (pl. elszívós fúrógép, ipari porszívó) megléte profi szerelőre utal, egyben számunkra is információ, hogy mekkora koszra kell számítanunk, mit kell előre elpakolnunk, letakarnunk.

A szerelőnek illik olyan állapotban otthagyni a helyiségeket, ahogy oda megérkezett.

A szerelésnek a takarítással van vége, és ezt a profik is tudják.

Ha van regisztrációhoz kötött kiegészítő garanciánk a vásárolt klímához, ez csak a telepítést igazoló munkalappal lesz érvényes. Kérdezzük meg előre, milyen dokumentációt kapunk a munkáról és ennek része-e a munkalap, illetve elvégzi-e a szerelő a szerelést követő hatósági bejelentést is.

Legjobb, ha olyan szerelőt választunk, akit elégedett ügyfelek ajánlottak. Vegye igénybe szerelésszervezési szolgáltatásunkat, és ingyenesen összekötjük minősített, kipróbált szerelőpartnereinkkel!

Sürgős a munka?

Gyorsított szerelésszervezés szolgáltatásunkkal térítés fejében olyan szerelőket is tudunk ajánlani,
akik garantáltan 5 munkanapon belüli szerelési időpontot ajánlanak fel!

 

Ezeket olvastad már?

Milyen klímát vegyek?

Milyen klímát vegyek?

Milyen klímát vegyek?Akár saját otthonról, akár egy irodáról beszélünk, a tökéletes klíma kiválasztása elsőre nehéz feladatnak tűnhet. Nem véletlenül, hiszen ma már változatos igényeknek megfelelő, rengeteg funkcióval ellátott klímaberendezés közül választhatunk a...

bővebben
Okos klíma – intelligens klíma

Okos klíma – intelligens klíma

Okos klíma - intelligens klíma Intelligens megoldások a klímákban, mit várhatunk a mobilalkalmazások túl?A split klímák esetében ma már vásárlási döntést alapvetően befolyásoló tényező a WiFi hálózati kapcsolódás és távolról kezelhetőség lehetősége. Szinte minden...

bővebben
Mi az SCOP érték?

Mi az SCOP érték?

Mi az SCOP érték? Ez az érték mutatja meg a légkondícionáló a teljes fűtési szezonra vonatkoztatott energiahatékonyságát egy egységesített, éghajlat típustól függő mérési ciklus alapján. Azaz, hogy 1 kW elektromos energiából, átlagosan hány kW hőenergiát állít elő a...

bővebben
0