Honnan tudom, hogy jó klímaszerelőt hívtam-e?

Egy minőségi klímaberendezés hosszú ideig szolgál majd otthonunkban, így nem mindegy, hogy ki és hogyan szereli be. A jó klímaszerelő szakember kiválasztása nem egyszerű.

Pár lépésben ellenőrizhetjük, hogy profi szerelővel van-e dolgunk.

Legfontosabb kérdés, hogy jogosult-e ezt a tevékenységet végezni, rendelkezik-e érvényes ún. F-Gáz vizsgával, és ki tudja-e majd állítani a Nemzeti Klímavédelmi Hatóság által előírt Telepítési Nyilatkozatot.

Erre mindenképpen kérdezzünk rá, ezzel már a vásárláskor rendelkeznünk kell.

szaki

A klímaszerelők egyedül vagy párban dolgoznak. Érdemes megkérdezni, hányan jönnek, és mire számítsunk a szerelés során.

A klímabeszerelés időigényes, több lépésből áll, órákat (átlagos esetben egy fél napot) vesz igénybe.

Ha a helyszínt nem ismerve 2-3 órás szerelési időről hallunk a telefonban, akkor érdemes erre ismét rákérdezni. Mondjuk el a telefonbeszélgetés során, hogy mire készüljön a szakember, milyen típusú és teljesítményű klímaberendezést kell beszerelnie. Kérdezzünk rá arra is, hogy ismeri-e az adott típust.

Egyeztessük a szerelés körülményeit is; milyen falakon képzelhető el a kültéri egység felszerelése, és az hogyan közelíthető meg. Ablakból, létráról kell-e szerelni, esetleg szükséges lehet alpintechnika is. 

Fontos tisztázni, hogy hogyan tudja majd a nagyméretű és nehéz kültéri egységet a végső helyére juttatni.

Adjunk információt, hogy hova képzeltük el a beltéri egységet, illetve az épület falazatainak anyagairól. Ezen a ponton rákérdezhetünk a szerelő által használt gépekre, berendezésekre.

A profi szerszámok (pl. elszívós fúrógép, ipari porszívó) megléte profi szerelőre utal, egyben számunkra is információ, hogy mekkora koszra kell számítanunk, mit kell előre elpakolnunk, letakarnunk.

A szerelőnek illik olyan állapotban otthagyni a helyiségeket, ahogy oda megérkezett.

A szerelésnek a takarítással van vége, és ezt a profik is tudják.

Ha van regisztrációhoz kötött kiegészítő garanciánk a vásárolt klímához, ez csak a telepítést igazoló munkalappal lesz érvényes. Kérdezzük meg előre, milyen dokumentációt kapunk a munkáról és ennek része-e a munkalap, illetve elvégzi-e a szerelő a szerelést követő hatósági bejelentést is.

Legjobb, ha olyan szerelőt választunk, akit elégedett ügyfelek ajánlottak. Vegye igénybe szerelésszervezési szolgáltatásunkat, és ingyenesen összekötjük minősített, kipróbált szerelőpartnereinkkel!

Sürgős a munka?

Gyorsított szerelésszervezés szolgáltatásunkkal térítés fejében olyan szerelőket is tudunk ajánlani,
akik garantáltan 5 munkanapon belüli szerelési időpontot ajánlanak fel!

 

Ezeket olvastad már?

Split klíma vs. multi split klíma

Split klíma vs. multi split klíma

Split klíma vs. multi split klíma. Melyik kell nekem? Háztartási, irodai célokra ma már szinte mindig split klímát használunk. Előfordul, hogy egy "multi split" rendszer a jó megoldás, de mit is jelent ez és mikor válasszuk? Az otthoni légkondicionálás első elérhető...

bővebben
Mennyibe kerül évente egy klíma? Megválaszoljuk.

Mennyibe kerül évente egy klíma? Megválaszoljuk.

Mennyibe kerül évente egy klíma? Megválaszoljuk.Vajon megéri a beruházás arra a néhány hétre, amikor igazán trópusi időjárás uralja otthonunkat? A klímavásárlást megelőzően mindig felmerül a kérdés, hogy összességében mennyibe kerül ez a beruházás, milyen további...

bővebben
Milyen szabályzásokra kell figyelnem klímaszereltetés előtt?

Milyen szabályzásokra kell figyelnem klímaszereltetés előtt?

Milyen szabályzásokra kell figyelnem klímaszereltetés előtt?Vásárláskor felmerül a kérdés, van-e konkrét szabályozás a háztartási split klímaberendezések beszerelésére? Olvassa át összefoglalónkat, melyben a legfontosabb szabályokat soroljuk fel. FIGYELEM VÁLTOZÁS A...

bővebben