Mi az SCOP érték?

Ez az érték mutatja meg a légkondícionáló a teljes fűtési szezonra vonatkoztatott energiahatékonyságát egy egységesített, éghajlat típustól függő mérési ciklus alapján. Azaz, hogy 1 kW elektromos energiából, átlagosan hány kW hőenergiát állít elő a készülék.

Minél magasabb ez az érték, annál takarékosabb a klíma szezonra vonatkoztatott fűtése.

A 4,0 vagy azt meghaladó SCOP érték már takarékos fűtésre utal, mely lényegesen kedvezőbb bármilyen más elektromos fűtésnél, de még a gázfűtésnél is. (További info: Fűtés klímával)

Természetesen a magasabb érték magasabb árral is párosul, azonban az árkülönbség a készülék élettartama alatt bőven megtérülhet.

Mi a scope érték?
klíma energiahatékonysági tábla

Mit jelent az SEER érték a klíma készülékeknél?

Az SCOP értékhez hasonlóan a SEER (Seasonal Energy Efficiency Ratio) a klíma készülékek hűtési üzemmódban mért energiahatékonysági értéke. A SEER érték megmutatja, hogy az adott klíma készülék esetében egy hűtési szezon alatt 1 kW elektromos energiából átlagosan hány kW hűtési teljesítményt képes előállítani.

Minél magasabb a SEER érték, annál energiahatékonyabb a klíma készülék. Az érték általában 6 és 9 között mozog.

A SEER érték azt jelzi, hogy a légkondicionáló milyen energiahatékonyan működik a hűtési üzemmódban, míg a SCOP érték a fűtési tulajdonságokról ad tájékoztatást.

További hasznos információ:
Milyen adatokra figyeljek a klímaberendezés vásárlása előtt?

Ezeket olvastad már?

Kedvezményes áramtarifák hőszivattyús fűtésre

Kedvezményes áramtarifák hőszivattyús fűtésre

Kedvezményes áramtarifák hőszivattyús fűtésre(eon Geo és H tarifa)Ahogy másik bejegyzésünkben már kitértünk rá, a klímával és hőszivattyúval fűtés nagyon gazdaságos, az év bizonyos szakaszaiban a kondenzációs gázkazánnál gazdaságosabban működik.Ezt a fajta fűtést...

bővebben
Milyen klímát vegyek?

Milyen klímát vegyek?

Milyen klímát vegyek?Akár saját otthonról, akár egy irodáról beszélünk, a tökéletes klíma kiválasztása elsőre nehéz feladatnak tűnhet. Nem véletlenül, hiszen ma már változatos igényeknek megfelelő, rengeteg funkcióval ellátott klímaberendezés közül választhatunk a...

bővebben
Hőszivattyú kisokos – hogyan válassz?

Hőszivattyú kisokos – hogyan válassz?

Hőszivattyú kisokos - hogyan válassz? Mi az a hőszivattyú? Nagyon egyszerűen fogalmazva a hőszivattyú egy olyan technológia, melynek alkalmazásával egy adott forrásból (ez leggyakrabban a levegő, de lehet a talaj és víz is) nyert hőenergiát egy másik helyre tudunk...

bővebben
0