Mi az SCOP érték?

Ez az érték mutatja meg a légkondícionáló a teljes fűtési szezonra vonatkoztatott energiahatékonyságát egy egységesített, éghajlat típustól függő mérési ciklus alapján. Azaz, hogy 1 kW elektromos energiából, átlagosan hány kW hőenergiát állít elő a készülék.

Minél magasabb ez az érték, annál takarékosabb a klíma szezonra vonatkoztatott fűtése.

A 4,0 vagy azt meghaladó SCOP érték már takarékos fűtésre utal, mely lényegesen kedvezőbb bármilyen más elektromos fűtésnél, de még a gázfűtésnél is. (További info: Fűtés klímával)

Természetesen a magasabb érték magasabb árral is párosul, azonban az árkülönbség a készülék élettartama alatt bőven megtérülhet.

Mi a scope érték?
klíma energiahatékonysági tábla

Mit jelent az SEER érték a klíma készülékeknél?

Az SCOP értékhez hasonlóan a SEER (Seasonal Energy Efficiency Ratio) a klíma készülékek hűtési üzemmódban mért energiahatékonysági értéke. A SEER érték megmutatja, hogy az adott klíma készülék esetében egy hűtési szezon alatt 1 kW elektromos energiából átlagosan hány kW hűtési teljesítményt képes előállítani.

Minél magasabb a SEER érték, annál energiahatékonyabb a klíma készülék. Az érték általában 6 és 9 között mozog.

A SEER érték azt jelzi, hogy a légkondicionáló milyen energiahatékonyan működik a hűtési üzemmódban, míg a SCOP érték a fűtési tulajdonságokról ad tájékoztatást.

További hasznos információ:
Milyen adatokra figyeljek a klímaberendezés vásárlása előtt?

Ezeket olvastad már?

Split klíma vs. multi split klíma

Split klíma vs. multi split klíma

Split klíma vs. multi split klíma. Melyik kell nekem? Háztartási, irodai célokra ma már szinte mindig split klímát használunk. Előfordul, hogy egy "multi split" rendszer a jó megoldás, de mit is jelent ez, és mikor válasszuk? Az otthoni légkondicionálás első elérhető...

bővebben
Milyen előnyei vannak a Wi-Fi csatlakozásnak

Milyen előnyei vannak a Wi-Fi csatlakozásnak

Milyen előnyei vannak a Wi-Fi csatlakozásnak?A korszerű klímaberendezések csendes, energiahatékony működésük mellett kényelmi szolgáltatásokat is nyújtanak. A számos programozási és levegőtisztítási opción túl az egyik legnépszerűbb funkció a távoli vezérlés. Biztosan...

bővebben
Légkondicionáló: miért éri meg a befektetést?

Légkondicionáló: miért éri meg a befektetést?

Légkondicionáló: miért éri meg a befektetést? A légkondicionáló olyan szerkezet, mely bárki életét képes megváltoztatni. Magasabb komfortérzetet biztosít és garantálja, hogy a kültéri hőmérséklettől függetlenül bármikor jól érezhessük magunkat saját otthonunkban....

bővebben
0