Mi az SCOP érték?

Ez az érték mutatja meg a légkondícionáló a teljes fűtési szezonra vonatkoztatott energiahatékonyságát egy egységesített, éghajlat típustól függő mérési ciklus alapján. Azaz, hogy 1 kW elektromos energiából, átlagosan hány kW hőenergiát állít elő a készülék.

Minél magasabb ez az érték, annál takarékosabb a klíma szezonra vonatkoztatott fűtése.

A 4,0 vagy azt meghaladó SCOP érték már takarékos fűtésre utal, mely lényegesen kedvezőbb bármilyen más elektromos fűtésnél, de még a gázfűtésnél is. (További info: Fűtés klímával)

Természetesen a magasabb érték magasabb árral is párosul, azonban az árkülönbség a készülék élettartama alatt bőven megtérülhet.

Mi a scope érték?
klíma energiahatékonysági tábla

Mit jelent az SEER érték a klíma készülékeknél?

Az SCOP értékhez hasonlóan a SEER (Seasonal Energy Efficiency Ratio) a klíma készülékek hűtési üzemmódban mért energiahatékonysági értéke. A SEER érték megmutatja, hogy az adott klíma készülék esetében egy hűtési szezon alatt 1 kW elektromos energiából átlagosan hány kW hűtési teljesítményt képes előállítani.

Minél magasabb a SEER érték, annál energiahatékonyabb a klíma készülék. Az érték általában 6 és 9 között mozog.

A SEER érték azt jelzi, hogy a légkondicionáló milyen energiahatékonyan működik a hűtési üzemmódban, míg a SCOP érték a fűtési tulajdonságokról ad tájékoztatást.

További hasznos információ:
Milyen adatokra figyeljek a klímaberendezés vásárlása előtt?

Ezeket olvastad már?

Okos klíma – intelligens klíma

Okos klíma – intelligens klíma

Okos klíma - intelligens klíma Intelligens megoldások a klímákban, mit várhatunk a mobilalkalmazások túl?A split klímák esetében ma már vásárlási döntést alapvetően befolyásoló tényező a WiFi hálózati kapcsolódás és távolról kezelhetőség lehetősége. Szinte minden...

bővebben
Split klíma vs. multi split klíma

Split klíma vs. multi split klíma

Split klíma vs. multi split klíma. Melyik kell nekem? Háztartási, irodai célokra ma már szinte mindig split klímát használunk. Előfordul, hogy egy "multi split" rendszer a jó megoldás, de mit is jelent ez, és mikor válasszuk? Az otthoni légkondicionálás első elérhető...

bővebben
Milyen klímát vegyek?

Milyen klímát vegyek?

Milyen klímát vegyek?Akár saját otthonról, akár egy irodáról beszélünk, a tökéletes klíma kiválasztása elsőre nehéz feladatnak tűnhet. Nem véletlenül, hiszen ma már változatos igényeknek megfelelő, rengeteg funkcióval ellátott klímaberendezés közül választhatunk a...

bővebben
0