Milyen szabályzásokra kell figyelnem klímaszereltetés előtt?

Vásárláskor felmerül a kérdés, van-e konkrét szabályozás a háztartási split klímaberendezések beszerelésére? Olvassa át összefoglalónkat, melyben a legfontosabb szabályokat soroljuk fel.

FIGYELEM VÁLTOZÁS A JOGSZABÁLYBAN! KÉRJÜK OLVASSA EL AZ AKTUÁLIS INFORMÁCIÓKAT ITT!

klímaszerelő lány

Végfelhasználói tanúsítvány
– a vásárlás feltétele

A 14/2015. (II.10.) Korm. rendelet értelmében a split klímák vásárlásának feltétele, hogy a telepíttető rendelkezzen a telepítést végző szerelő által kiállított egyedi vonalkódos „végfelhasználói tanúsítvánnyal. Ennek hiányában klímaberenezések végfelhasználóknak nem szállíthatók.

Ha van megbízott szerelője, ő állítja ki Önnek a tanúsítványt, mely alapján szállítani tudunk.

Ha nincs szerelője, szívesen segítünk. Klímaberendezésinkez ingyenes szerelőajánlást is biztosítunk adatbázisunkból – a cím alapján javaslunk partnert, akit Ön aztán meg tud bízni.

Amennyiben sürgős a szerelés, válassza „Sürgősségi szerelésszervezés szolgáltatásunkat, és olyan partnert ajánlunk, aki öt munkanapon belülre időpontot fog adni Önnek.

Építési engedély
– tartószerkezet átalakítása esetén

Ha a split klímaberendezés felszerelésénél az épület tartószerkezetét vagy annak elemét is át kell alakítani, akkor az illetékes hatóságnál építési engedélyt kell kérni. ( 312/2012. (XI. 8.) Korm. Rendelet).

Műemlékvédelem

Lakása műemléki védelem alatti épületben van, és a kültéri egység zavaró helyre kerülne? Műemlékvédelem alá eső épületeknél a helyi önkormányzatot kell felkeresni.

Minden esetben javasolt az adott település önkormányzati előírásait és rendeleteit is átnézni, még a klímaberendezés telepítése előtt. A szabályozások településenként eltérőek, és a szankciók esetenként súlyosak.

Társasházi szabályozások

Társasházak esetén a közös képviselővel kell beszélni, mert nála érhető el az adott társasház szabályzata. Országos szinten a Társasházi törvény (2003. évi CXXXIII.) vonatkozó előírásai mérvadóak, melyeket feltétlenül szem előtt kell tartani telepítéskor.

 

Ha bővebb információkra lenne szüksége, hívja kollegáinkat, vagy konzultáljon klímaszerelőjével.

Ezt olvastad már?

Milyen előnyei vannak a Wi-Fi csatlakozásnak

Milyen előnyei vannak a Wi-Fi csatlakozásnak

Milyen előnyei vannak a Wi-Fi csatlakozásnak?A korszerű klímaberendezések csendes, energiahatékony működésük mellett kényelmi szolgáltatásokat is nyújtanak. A számos programozási és levegőtisztítási opción túl az egyik legnépszerűbb funkció a távoli vezérlés. Biztosan...

bővebben
Split klíma vs. multi split klíma

Split klíma vs. multi split klíma

Split klíma vs. multi split klíma. Melyik kell nekem? Háztartási, irodai célokra ma már szinte mindig split klímát használunk. Előfordul, hogy egy "multi split" rendszer a jó megoldás, de mit is jelent ez és mikor válasszuk? Az otthoni légkondicionálás első elérhető...

bővebben
Okos klíma – intelligens klíma

Okos klíma – intelligens klíma

Okos klíma - intelligens klíma Intelligens megoldások a klímákban, mit várhatunk a mobilalkalmazások túl?A split klímák esetében ma már vásárlási döntést alapvetően befolyásoló tényező a WiFi hálózati kapcsolódás és távolról kezelhetőség lehetősége. Szinte minden...

bővebben