Egy jó légkondi az egészségedre is vigyáz

– avagy mire jó a klíma szűrő?

Manapság elterjedtebb a klíma megnevezés használata, talán azért is, mert sok készülék valóban csak a levegő hűtésére jó. Pedig a légkondicionálás fogalmába az is beletartozik, hogy a belélegzett levegő minősége rendben legyen.

Hisense légkondicionáló szűrő

A tökéletes klímaberendezést keresed az otthonodba, amely nemcsak kényelmet és hűvösséget, de hosszú távú megtakarításokat is kínál?

Olvass tovább a ‘Légkondicionáló: miért éri meg a befektetést?’ cikkünkben, és megtudod, hogyan járul hozzá az egészségedhez és pénztárcádhoz!

Egy forró nyári napon minden klímaberendezés áldás, ezt sokan tudják. Azt viszont már nem, hogy vajon miért dugul el az orruk, kapnak tüsszögőrohamot, vagy vörösödik ki a szemük (és ezzel csak a leggyakoribb tüneteket említettük). 

 Egy hagyományos, alapszintű tudással rendelkező klíma ugyanis nem szállít friss levegőt a helyiségbe, csupán annyira képes, hogy a benti levegőt átkeringeti a hűtőbordáin, ezzel a hőmérsékletét szabályozva, a minőségét viszont nem.

Ismerd meg a Hisense COVID-19 járvány idejére kialakított biztonsági óvintézkedéseit!

Bővebb információt itt találsz.

Segít a klíma a vírusok ellen?

Igen, segíthet. A bizonyítottan hatékony, vírusölő Hi-Nano technológia, valamint a széndioxid szintet mérő és a szabadból a friss levegőt befúvó készülékeink is segítségedre lesznek.

A francia Texcell – vírusok detektálására és közömbösítésére szakosodott – intézet 2021. februárban laboratóriumi körülmények között vizsgálta a Hisense Hi-Nano technológiájának vírusölő hatását.

A vizsgálat megállapította, hogy mindössze 2 órás működés után a légkondicionáló a Sars-Cov-2 koronavírusok  93,54%-át, és a H1N1 influenzavírusok 99%-át elpusztította.

Házi por: a belső ellenség

Ha nem szellőztetünk, és máshogy sem kezeljük a levegőt, abban felgyűlik a házi por, és persze az ezzel együtt járó kórokozók, pollenek, penészspórák.

Ezek ráadásul a folyamatosan keringetett levegőben nem is „ülnek meg” a bútorokon és a szőnyegen, hanem nagyobb hatékonysággal kerülnek az orrunkba, szemünkbe, bőrünkre.

A lakásokban található „házi por” nem csak szervetlen apró részecskékből áll: elhalt bőrtől és hámsejtektől poratkákig sok mindent jelent, és a keringetéskor ezek lerakódnak a hőcserélőn.

A megtapadt porréteg a nedves hőcserélőn penésztelepeket hoz létre, így a klíma használatakor spórák juthatnak a levegőbe.

 

Ez a legionellának nevezett tüdőbetegség egyik okozója is lehet.

Épp ezért fontos, hogy a klímák jól megválasztott szűrőberendezéssel rendelkezzenek (ráadásul nem szabad megfeledkezni a karbantartásukról sem).

Idősek és szívbetegek, allergiások esetében kimondottan pozitív a hűtött és szűrt, pollenmentes levegő élettani hatása, mivel a nyári időszakban rendkívüli módon megterheli a gyengébb szervezetet a napközbeni folyamatos túlmelegedés és a magas légköri pollenkoncentráció.

Allergiások számára egy jó levegőszűrős légkondi kifejezetten ajándék lehet, hiszen a kültéri „veszélyzónából” így egy sterilebb, biztonságosabb légtérbe tudnak visszavonulni.

Szűrni jó!

A Hisense készülékekben olyan szűrőpanel dolgozik, amely négy különböző funkciót képes ellátni. a 4-az-egyben szűrőknek köszönhetően a klíma tisztább, baktérium-, és pormentesebb levegőt bocsájt ki. Nézzük, milyen elemekből épül fel ez a kombinált klíma szűrő:

1. Fotokatalitikus szűrő: két részből áll, az első felülettel az elektrosztatikus port gyűjti össze, a hátsó felülettel pedig elemeire bontja miután magába szívta a szagokat, vírusokat, baktériumokat.

2. Ezüst-Ion szűrő: az ionok a beáramló levegőben lévő baktériumokkal találkozva, azokra romboló hatást gyakorolnak, azaz a levegőben lévő kórokozókat közel teljes mértékben semlegesítik.

3. Catechin szűrő: semlegesíti a baktériumok több, mint 95 százalékát. A szűrők zöld tea kivonatot tartalmaznak, mely fertőtleníti a porrészecskéket.

4. HEPA szűrő: nagy hatékonyságú részecske szűrő, melynek a baktériumoktól, elpusztult atkáktól és nagyon finom porrészecskéktől és pollenektől tisztítja meg a levegőt.

A szűrő behelyezéséhez ráadásul nem szükséges szerelőt hívni, utólag is könnyen beilleszthető a készülékbe. A Silentium, Energy és az ECO klímacsalád tagjaihoz egyaránt alkalmazható.

A fentiekből látható, hogy a kombinált szűrő egyes elemei külön-külön is nagyon hatékonyak, egyszerre alkalmazva pedig garantálják, hogy a klímával keringetett levegő nem csak hőmérsékletében, de minőségében is a lehető legjobb lesz számunkra.

Kérdezd tanácsadó kollégáinkat!

Munkanapokon hétfőtől-péntekig 9 és 17 óra között.

Szeretjük, amit csinálunk. Minden kérdésedet megválaszoljuk.

Telefonszám: (+36 30) 432 0 234

Vagy írhatsz is nekünk: Kapcsolat

Ezeket olvastad már?

Klímatisztítás házilag

Klímatisztítás házilag

Klímatisztítás házilag A klímaberendezés rendszeres karbantartása elengedhetetlen a megfelelő működéshez. A karbantartás során a szerelők kitisztítják a beltéri egységet, de vajon ezt a lépést elvégezhetjük biztonságosan mi magunk is?A nyarak melegek, sokat használjuk...

bővebben
Milyen előnyei vannak a Wi-Fi csatlakozásnak

Milyen előnyei vannak a Wi-Fi csatlakozásnak

Milyen előnyei vannak a Wi-Fi csatlakozásnak?A korszerű klímaberendezések csendes, energiahatékony működésük mellett kényelmi szolgáltatásokat is nyújtanak. A számos programozási és levegőtisztítási opción túl az egyik legnépszerűbb funkció a távoli vezérlés. Biztosan...

bővebben
Split klíma vs. multi split klíma

Split klíma vs. multi split klíma

Split klíma vs. multi split klíma. Melyik kell nekem? Háztartási, irodai célokra ma már szinte mindig split klímát használunk. Előfordul, hogy egy "multi split" rendszer a jó megoldás, de mit is jelent ez, és mikor válasszuk? Az otthoni légkondicionálás első elérhető...

bővebben
0